Hamburg, Binnenalster

Mirёseerdhёt nё faqen e internetit të Ambasadës Gjermane nё Shqipёri

Empfang mit militärischen Ehren

Kancelarja Federale Merkel në Tiranë

Kancelarja Federale Angela Merkel vizitoi më 8 korrik Tiranën. Ajo u takua me Kryeministrin Edi Rama dhe Presidentin e Republikës Bujar Nishani. Përveç kësaj ajo së bashku me Edi Ramën morën pjesë në seancën përmbyllëse të Konferencës Ekonomike Gjermano-Shqiptare në Tirana Business Park, ku mbajti një fjalim.

Botschafter Hoffmann bei der Gedenkveranstaltung in Borova

Përkujtim në Borovë

Ambasadori Hellmut Hoffmann, së bashku me përfaqësues të komunitetit, qytetarë dhe veteranë përkujtuan më 5 korrik në fshatin e Borovës (në Kolonjë) viktimat e krimeve të luftës të kryera nga Vermahti (Wehrmacht) gjerman. Perpara 72 vjetësh, më 6 korrik 1943, ushtarët gjermanë kanë vrarë brutalisht 107 njerëz, mes tyre shumë gra, fëmijë dhe të moshuar. Masakra ishte një hakmarrje për një sulm partizan ndaj një njësie të ushtrisë gjermane. Lexoni më poshtë fjalimin:

Në Gjermani nuk ka azil ekonomik

Me numrat në rritje të azilkërkuesve nga Shqipëria, Ambasada Gjermane ka sqaruar me anë të njoftimeve në media të ndryshme situatën ligjore në Gjermani. Nuk ka azil për shkaqe ekonomike. Këtu ju mund të lexoni tekstin e plotë të njoftimeve:

Konkurs kreativ "Lindur në '90-ën"

Konkurs kreativ "Born in the 90's"

Duke marrë shkas nga 25 vjetori i nisjes së ndryshimeve demokratike në Shqipëri, Instituti për Demokraci, Media dhe Kulturë (IDMC) dhe Ambasada Gjermane në bashkëpunim me Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë organizojnë një konkurs për mendjet kreative. Nën moton „Born in the 90´s – Explore the past, create the future!” kërkohen mendje kreative për të reflektuar mbi të shkuarën dhe formësimit të së ardhmes. Në konkurs mund të marrin pjesë të gjithë të lindurit në vitet 90-të. Zhanret në të cilat mund të aplikohet janë "Ese dhe Letërsi", "Multimedia" si dhe "Arte Figurative". Afati i fundit i dorëzimit është data 05 Tetor 2015. Në linkun më poshtë gjeni informacione më të detajuara.

Tag der Ein-und Ausblicke

Bursa Ndёrkombetare Parlamentare (IPS)

A doni të merrni pjesë në praktikën e parlamentit gjerman? Nëse jeni nga Evropa Qëndrore, Lindore dhe Jug-Lindore, Franca, Izraeli, SHBA ose rajoni Arab, atëherë ju keni një mundësi unike me Bursën Ndërkombëtare Parlamentare (ISP). Bundestagu Gjerman së bashku me Universitetin e Lirë të Berlinit, Universitetin Humboldt të Berlinit dhe Universitetin Teknik të Berlinit jep çdo vit rreth 120 bursa për të diplomuarit e rinj nga 41 vende. Programi zgjat çdo vit nga 1 Marsi deri më 31 Korrik. Aplikoni deri më: 30. qershor 2015

Produktion bei Forschner Albanien

Hapja e fabrikës „Forschner“ në Shqipëri

Në datën 1 korrik u hap në periferi të Tiranës, në prani të Ministrit të Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, zoti Klosi, si dhe të Kryetarit të Bashkisë, zotit Veliaj, fabrika e parë e “Forschner” në Shqipëri. Kjo kompani e mesme nga Baden-Württemberg vendosi të zgjedhë Shqipërinë, veçanërisht për arsye të fuqisë punëtore të motivuar dhe të lirë. „Forschner“ ka filluar tashmë prodhimin e kabllove në një ndërtese të renovuar. Deri në fund të vitit do të krijohen 330 dhe në një faze tjetër deri  1000 vende pune. Zëvendësambasadorja, zonja Anke Holstein, vuri në dukje në fjalën e saj përshëndetëse, krijimin e vendeve të punës në prodhim – për të cilat ka veçanërisht nevojë ekonomia shqiptare.

Hapet Tirana Business Park

Hapet Tirana Business Park

Më 30 qershor 2015, me praninë e Kryeministrit shqiptar Edi Rama, Kryebashkiakut të ri të Tiranës, Erion Veliaj dhe përfaqësues të tjerë të shumtë nga biznesi dhe politika u hap Tirana Business Park (TBP). TBP, e vendosur në afërsi të aeroportit dhe autostradës, është një projekt i groupit bavarez Lindner. Gjatë disa hapave do të krijohen deri në 9000 vende moderne pune me një vëllim të përgjithshëm prej 100 milionë euro, duke përfshirë logjistikën dhe shërbimet. Në dy ndërtesat e para tani janë vendosur qiramarrës nga industri të ndryshme. Ambasadori Hellmut Hoffmann e quajti këtë investim të mëdha gjerman një "sinjal të mirëpritur", e cila tregon se Shqipëria është një vend atraktiv për biznes.

Intervistë e Ambasadorit Gjerman, Hellmut Hoffmann

“Nuk ka azil ekonomik“ - Ambasadori Hoffmann jep intervistë për mediat shqiptare

Me rritjen e numrit të azilkërkuesve nga Shqipëria ambasadori Hellmut Hoffmann ka theksuar në mediat e ndryshme shqiptare, se nuk ka azil për arsye ekonomike dhe se kërkesat për azil nga shqiptarët praktikisht nuk kanë asnjë perspektivë për tu pranuar në Gjermani. Mëposhtë mund të ndiqni intervistat:

BMVI

Kufizime për udhëtimin e kamionëve korrik/gusht 2015

Ministria Federale e Transportit dhe Infrastrukturës Dixhitale ju bën me dije se edhe këtë vit gjatë periudhës korrik dhe gusht 2015 do ketë kufizime për udhëtimin në autostrada dhe disa rrugë kryesor...

Make it in germany

Portali "Make it in Germany" mirëpret profesionistë ndërkombëtar në Gjermani!

"Make it in Germany!": Mirë se vini. Mësoni në faqen tonë, se si ju me aftësitë tuaja profesionale mund të përgatisni me sukses rrugën tuaj drejt Gjermanisë - dhe përse ja vlen të jetosh dhe punosh në Gjermani. Qeveria gjermane dëshiron që me këtë portal online të sigurojë kërkesat e mëdha të momentit dhe në të ardhmen për punëtorë të kualifikuar.

Faqja zyrtare e Ambasadёs Gjermane nё Facebook

Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë

Rruga Skënderbej, Nr. 8
1000 - Tiranë, Shqipëri
Telefon: +355 (0) 4 2274 505
Telefax: +355 (0) 4 2232 050
E-mail: info[at]tira.diplo.de

Ambasadori

Ambasadori Hellmut Hoffmann

Hellmut Hoffmann u emëruar në gusht 2013 Ambasador i Republikës Federale të Gjermanisë në Shqipëri.

Broshura e re: "Gjermania për mua"

Mehrere Personen sehen sich eine Broschüre an

"Gjermania për mua" është një broshurë e re, e publikuar nga Ambasada Gjermane në bashkëpunim me partnerë të shumtë. Në kapitujt e shumtë të kësaj broshure shpaloset angazhimi i gjerë i Gjermanisë në Shqipëri duke përmendur këtu edhe shembuj konkret.

Konkursi Ndërkombëtar - Planetry Urbanism

Internationaler Wettbewerb "Planetary Urbanism"

Ministria Federale e Punëve të Jashtme mbështet një konkurs për dizajn të informacionit, shpallur nga revista e arkitekturës dhe urbanizmit "ARCH +".

EU Council Presidency

Durchbruch bei EU-Haushalt 2011

Luxembourg will hold the presidency of the council of the European Union in the second half of 2015.