Koncert: ANDRRA - Fatime Kosumi

ANDRRA / Koncert live Zmadho fotografinë ANDRRA / Koncert live (© Jetmir Idrizi) Koncert: ANDRRA - Fatime Kosumi

7.10.2017, ora 20, Tulla - Culture Center, Rr. Hiqmet Delvina, Tiranë

Muzika si një mjet komunikimi i grave! Këngëtarja nga Berlini dhe me origjinë nga Kosova, Fatime Kosumi themeloi në vitin 2013 grupin e saj ANDRRA, me të cilin Fatime prezanton këngë të vjetra popullore shqiptare tashmë në një formë të re. Për këtë ajo udhëtoi në zonat e largëta malore të Kosovës në kërkim të grave, këngët e të cilave janë transmetuar nga brezi në brez, por që janë shkruar apo regjistruar rrallë. ANDRRA shpalos meloditë tradicionale nën një petk elektronik, plot melankoli.

Fatime Kosumi Zmadho fotografinë Fatime Kosumi (© Mevlude Kosumi) Konzert: ANDRRA - Fatime Kosumi

7.10.2017, 20 Uhr, Tulla - Culture Center, Rr. Hiqmet Delvina, Tiranë

Musik als Sprachrohr der Frauen! Die in Berlin lebende, aus dem Kosovo stammende Sängerin Fatime Kosumi gründete im Jahr 2013 Ihre Band ANDRRA (Traum), mit welcher Fatime alte albanische Volkslieder in neuem Gewand präsentiert. Dazu reiste sie in entlegene kosovarische Bergregionen und suchte Bäuerinnen auf, deren Lieder von Generation zu Generation weitergegeben, aber nur selten aufgeschrieben oder aufgenommen wurden. ANDRRA hüllt traditionelle Melodien in ein melancholisches, elektronisches Gewand.

7.10.: Koncert: ANDRRA - Fatime Kosumi ǀ Konzert: ANDRRA - Fatime Kosumi