Filmi: „Tapë dhe xurxull“ nga Axel Ranisch (2015)

Filmi „Tapë dhe xurxull“ Zmadho fotografinë Filmi „Tapë dhe xurxull“ (© Sehr gute Filme) Filmi: „Tapë dhe xurxull“ nga Axel Ranisch (2015)

10.10.2017, ora 19:00, Kinema Millennium, Tiranë
(gjermanisht me titra shqip)


Tobiasi (Heiko Pinkowski) dhe „Shishja” (Peter Trabner) janë shokë për kokë, ata njihen qysh kur kanë qenë të rinj. Edhe pse prej kohësh nuk janë më të rinj, ata festojnë dhe pinë alkool net me radhë. Mirëpo vjen një pikë që kjo nuk shkon më. Tobiasi sa vjen e futet më thellë në grindje me gruan e tij, tre fëmijët e tyre dhe kolegun, me të cilin ka themeluar një zyrë arkitekture. Dhe, së fundmi, ai shkakton edhe një aksident me makinë, i cili gati sa s'u kushton jetën fëmijëve të tij.

Dalëngadalë Tobiasi kupton, se shoqëria që ka me „Shishen“, nuk i bën mirë dhe se ka ardhur koha të ndahen e secili të shkojë në rrugën e tij. Mirëpo Tobiasi nuk arrin dot ta heqë qafe „Shishen“, kështu që spiralja vrastare vazhdon të rrotullohet, derisa gjërat bëhen edhe më keq.

Film „Alki, Alki“ Zmadho fotografinë Film „Alki, Alki“ (© Sehr gute Filme) Film: „Alki, Alki“ von Axel Ranisch (2015)

10.10.2017, 19 Uhr, Kinema Millennium, Tirana
(Deutsch mit albanischen Untertiteln)


Tobias (Heiko Pinkowski) und „Flasche“ (Peter Trabner) sind Freunde fürs Leben, die sich seit ihrer Jugend kennen. Obwohl sie längst nicht mehr jung sind, feiern sie und trinken Nächte lang Alkohol. Doch irgendwann geht das nicht mehr gut. Tobias gerät zunehmend mit seiner Frau, seinen drei Kindern und seinem Kollegen, mit dem er ein Architekturbüro gegründet hat, in Streit. Schließlich baut er einen Autounfall, der beinahe das Leben seiner Kinder kostet.

Stück für Stück merkt Tobias, dass ihm sein Jugendfreund „Flasche“ nicht mehr gut tut und dass es nun an der Zeit ist, sich zu trennen und eigene Wege zu gehen. Doch Tobias kann Flasche nicht loswerden. Also dreht sich die mörderische Spirale weiter. Solange, bis es dreckig wird.

10.10.: Filmi: „Tapë dhe xurxull“ nga Axel Ranisch ǀ Film: „Alki, Alki“ von Axel Ranisch