Filmi: „About a Girl“ nga Mark Monheim (2015)

Filmi „About a Girl“ Zmadho fotografinë Filmi „About a Girl“ (© Bastian Fischer / Imbissfilm) Filmi: „About a Girl“ nga Mark Monheim (2015)

30.10.2017, ora 13:00, Universiteti i Elbasanit
(gjermanisht me titra shqip)

Sharlina, pa mbushur akoma 16 vjeç, i ka mbijetuar një përpjekjeje për vetëvrasje dhe tani po përpiqet të gjejë qetësi. Kjo nuk është aspak e thjeshtë: i ati Xhefi është dëbuar nga shtëpia prej nënës Sabine, e cila nga ana tjetër jeton me mësuesin e biologjisë së vajzës së saj. Edhe me shoqen e saj Isa ka gjithashtu konflikte. Më pas Sharlina takon tek psikoterapisti i saj kaotik pikërisht Linusin, “peshkopin” e urryer të klasës; të dy afrohen me njëri-tjetrin.

Në filmin e tij të parë „About a Girl“  Mark Monheim-i tregon një histori disi ironike të moshës së adoleshencës, rruga e së cilës çon nga konfuzioni tek dëshira për të jetuar.

Mynih: Premiera e filmit ABOUT A GIRL Zmadho fotografinë Mynih: Premiera e filmit ABOUT A GIRL (© picture alliance) Film: „About a Girl“ von Mark Monheim (2015)

30.10.2017, 13 Uhr, Universität Elbasan
(Deutsch mit englischen Untertiteln)

Charleen, noch nicht ganz 16 Jahre alt, hat einen Selbstmordversuch überlebt und versucht nun, zur Ruhe zu kommen. Einfach ist das nicht: Vater Jeff wurde von Mutter Sabine rausgeworfen. Die wiederum lebt nun ausgerechnet mit dem Bio-Lehrer der Tochter zusammen, und mit Freundin Isa gibt’s auch Streit. Dann trifft Charleen bei ihrem chaotischen Psychotherapeuten ausgerechnet Linus, den unbeliebten Streber der Klasse; die beiden kommen sich näher.

In seinem ersten Kinofilm „About a Girl“ erzählt Mark Monheim eine leicht ironische Coming-of-Age-Geschichte, deren Weg von der Ratlosigkeit in die Lebensfreude führt.

30.10.: Filmi: „About a Girl“ nga Mark Monheim ǀ Film: „About a Girl“ von Mark Monheim