Institucione, organizata dhe fondacione politike gjermane në Shqipëri

Shoqëria Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ)

Drejtues i Zyrës së koordinimit-GIZ në Shqipëri është z. Hans-Jürgen Cassens
Koordinator Projekti: Dipl. Ing. Ismail  Beka

Zyra-GIZ Tiranë
Rruga "Skënderbej", Nr. 21/1, Tiranë
P. O. Box 2391
Tel: +355 42 230 414/ 417 oder ++355 42 268 750
Fax: ++355 42 251 792
Mob: +355 (0) 69 20 29 117
E-Mail: giz%27%de,giz-albanien
Web-Seite: www.giz.de

CIM- Qëndra për migrim ndërkombëtar dhe zhvillim

Shoqëri punësimi në bashkëpunim me GTZ dhe Agjencinë Federale Gjermane për Punësim

CIM në Eschborn
Tel.: +49 (0) 6196 79 3500
Web-Seite: www.cimonline.de

Banka Gjermane për Zhvillim (KfW)

Z. Björn Thies
Drejtor i Zyrës Rajonale të KfW-së për Shqipërinë

Zyra-KfW, Tiranë
Rruga „Skënderbej“ Nr. 21/1 (Kati 3), Tirana
Tel. / Fax: +355 42 227 869
Mob.: +355 (0) 69 4040 795
E-Mail: kfw%27%de,kfw%27%tirana
Web-Seite: www.kfw-entwicklungsbank.de

Dhoma Gjermane e Tregtisë dhe Industrisë në Shqipëri ( DIHA)

Z. Hartmut Jarosch, General Secretary
Rruga Skenderbeg 4/7
Tiranë/Shqipëri
Tel.: +355 4 222 7146
Fax: +355 4 225 1791
Email:  diha%27%al,info
Web-Seite: www.diha.al

Goethe-Zentrum në Tiranë

Partnere e Institutit Goethe

Drejtuese: Petra Behlke-Campos
Adresa:  Rruga Skënderbej, Nr. 1
1001 Tirane
Tel.: +355 4 22 45 510
Cel.: +355 69 20 75 751
E-mail: goethe%27%al,info
Web-Seite: www.goethe.al
Facebook: Goethe-Zentrum Tirana

Orari zyrtar:
E Hёnë: 14:00 – 20:00
E Martë deri të Premten: 09:00 – 12:00 dhe 14:00 – 17:00

Deutscher Akademischer Austausch Dienst

Shërbimi Gjerman për Shkëmbim Akademik - DAAD

Pedagoge Dr. Jeanette Rieger-Cowdry
Fakulteti i Gjuhёve tё Huaja, Universiteti i Tiranёs
Rruga e Elbasanit, Tiranё
E-mail: daad-al%27%org,rieger-cowdry

Znj. Jonida Peza (Asistente)
Fakulteti Ekonomik, Universiteti i Tiranёs
Rruga e Elbasanit, Tiranё
E-mail: daad-al%27%org,peza
Shqip, gjermanisht dhe anglisht
Web-Seite: www.daad-al.org

Zyra qendrore për sistemin e huaj arsimor

Z. Herbert Mühlfeit
Ekspert i gjuhës gjermane DFU dhe Shef i departamentit të gjuhës gjermane në gjimnazin "Sami Frashëri"
Adresë kontakti: Ambasada Gjermane, Rruga Skenderbej, Nr.8, Tirane
Mob: 00355-69-293 4295
E-mail:  auslandsschulwesen%27%de,tirana / hotmail%27%com,h_muehlfeit
Web: www.spezi-al.de
Web: www.auslandsschulwesen.de

Zyra e Fondacionit Gjerman për Bashkëpunim Ligjor Ndërkombëtar (IRZ)

Perfaqësues: Koço Bendo
Rruga Aleksander Moisiu, Tirana
Mob: +355 (0)69 20 62 375
E-Mail: irz%27%de,info
Web-Seite: www.irz.de

Zyra e Fondacionit Konrad-Adenauer

z. Walter Glos
Drejtor i Zyrës në Shqipëri
Blv. "Dëshmorët e Kombit", Twin Tower 1, Kati 11., Tirana
Tel / Fax:  +355 4 22 66 525
E-mail: kas%27%de,Walter%27%Glos
Web-Seite: www.kas.de/albanien

Friedrich Ebert Stiftung

Zyra e Fondacionit Friedrich-Ebert

Person kontakti është Prof. Dr. Wulf Lapins
Rruga Abdi Toptani, Torre Drini, 3. Stock
Post Box: 1418
Tirana
Tel / Fax:  +355 42 250 986
E-mail: fes-tirana%27%org,wulf%27%lapins
Web-Seite: www.fes-tirana.org

Zyra e Fondacionit Hans-Seidel

Zyra drejtohet nga znj. Nertila Mosko
Rogner Hotel Europapark, Rr. Prokop Myzeqari, Tirana
Tel: ++355 42 235 018
Fax: ++355 42 235 019
Mob: ++355 (0)69 24 33 420
E-mail: hss%27%de,Mosko
Web-Seite: www.hss.de

Kreuz in der Hand

Missionsstation Fushë-Arrëz

Motrat Françeskane

Kisha Katolike
4402 Fushë-Arrëz
Shqipëri
Tel: +355 271 23001
E-mail: missionsstation-fushearrez%27%de,webmaster
Web-Seite: www.missionsstation-fushearrez.de

Institucione gjermane në Shqipëri

Sektori ekonomik

Industrie in Südafrika

Sektori ekonomik në ambasadë mbështet marrëdhëniet ekonomike mes Shqipërisë dhe Gjermanisë.

Sektori i kulturës

Dance theatre -  'Shakespeare Dances'

Sektori i kulturës mbështet marrëdhëniet kulturore gjermano-shqiptare. Drejtuese është znj. Christiane Wolters.

Fillimet e Ambasadës Gjermane në Tiranë

Schild_Deutsche Botschaft

Dr. Werner Bartels – përkthyes në sektorin e përkthimit pranë Ministrisë Federale të Punëve të Jashtme dhe bashkëpuntor i Ambasadës në kohën kur kjo u hap në Tiranë, ka shkruar një artikull mbi fillimet e Ambasadës Gjermane në Tiranë.

Galeri me fotogtafi nga „pushtimi“ i Ambasadës në korrik 1990

Kopshti dhe rezidenca më 08 korrik 1990: Numuroheshin 3199 refugjatë

Më 3 korrik të vitit 1990, një kamion me katër burra kaloi murin e ambasadës gjermane në Tiranë, ngjarje që shënoi fillimin e përpjekjeve të mijëra Shqiptarëve që përpiqeshin të futeshin në ambasada m...