Bursa Ndёrkombetare Parlamentare (IPS)

A doni të merrni pjesë në praktikën e parlamentit gjerman?

Atëherë ju keni një mundësi unike me Bursën Ndërkombëtare Parlamentare (IPS). Bundestagu Gjerman së bashku me Universitetin e Lirë të Berlinit, Universitetin Humboldt Berlinit dhe Universitetin Teknik të Berlinit jep çdo vit rreth 120 bursa për të diplomuarit e rinj nga 41 vende. Programi zgjat çdo vit nga 1 Marsi deri më 31 Korrik.

Programi zhvillohet nën kujdesin e Presidentit të Bundestagut.

Qëllimi është:

  • Për të nxitur marrëdhëniet midis Gjermanisë dhe vendeve pjesëmarrëse
  • Për të forcuar vlerat demokratike dhe tolerancën
  • Për të thelluar të kuptuarit e diversitetit kulturor
  • Për të siguruar bashkëjetesë paqësore në botë.

Pjesëmarrësit marrin një bursë mujore prej 450 euro. Gjithashtu mbulohen kostot e sigurimit shëndetësor dhe sigurimi në rast aksidenti si dhe tarifat administrative dhe kontributet shoqërore. Përveç kësaj, sigurohet strehimi falas ose - në rastin e akomodimit privat - jepet një shumë prej 300 € / muaj. Kostot e ardhjes dhe largimit nga Berlini do të rimbursohen.

Aplikoni deri më: 30 qershor 2017

Bursa Ndёrkombetare Parlamentare (IPS)

Tag der Ein-und Ausblicke

Për pyetje drejtohuni:

Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë
Bursa Ndёrkombetare Parlamentare
Rruga Skënderbej, Nr. 8
Tiranë

Telefon: +355 (0) 4 2274 505
Telefax: +355 (0) 4 2232 050
E-mail: info[at]tira.diplo.de