Politika e jashtme dhe ajo për Bashkimin Europian

Germany and Europe

Tema të politikes së jashtme

Paqja dhe liria janë në qënder të vëmendjes së politikës së jashtme gjermane. Këto mund të sigurohen vetëm nëpermjet një bashkëpunimi të ngushtë dhe një ekujlibri të drejtë interesash me partnerët tanë të Kombeve të Bashkuara, NATO-s, G8, OSBE-së dhe BE-së.

Ministri i Jashtëm Federal Sigmar Gabriel me homologun e tij Ditmir Bushati

Marrëdhënie dypalëshe

Këtu do të informoheni mbi marrëdhëniet shqiptaro-gjermane.

Flaggenmännchen

Perspektiva Evropiane e Shqipërisë

Si për të gjitha vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor edhe për Shqipërinë ekziston një perspektivë e anëtarësimit në Bashkimin Evropian -  këtë e ka deklaruar shprehimisht Këshilli Evropian mbajtur në Selanik në vitin 2003. Në vitin 2009 vendi kanë parashtruar kërkesën për anëtarësim në BE, që prej qershorit të vitit 2014 Shqipëria është një kandidat për anëtarësim.

EU-Ratspräsidentschaft von Malta 1.1. bis 30.6.2017

EU Council Presidency

In the first half of 2017, Estonia will hold the Presidency of the Council of the European Union.

Politika e jashtme dhe ajo për Bashikimin Europian

Auswärtiges Amt Berlin

The Federal Minister of Foreign Affairs

Portrait Bundesaußenminister Heiko Maas

Heiko Maas