Ambasada

CARTE

Adresa, oraret e punës dhe mundësi kontakti në raste urgjence

Ambasada ndodhet vetëm pak minuta nga qendra e qytetit. Hyrja në Rr. Skënderbej nga Rr. Kavajës ose Rr. e Durrësit, 1.4 km (17 min. në këmbë) nga qendra e qytetit ose Hotel Tirana International.

Verschiedene Briefkästen

Ambasadori dhe sektorët e vecantë

Ju informojmë mbi funksionin e Ambasadës dhe bëjmë të ditur personat e kontaktit.

Deutsche Botschaft

Zanafillat e Ambasades Gjermane në Tiranë

Dr. Werner Bartels – përkthyes në sektorin e përkthimit pranë Ministrisë Federale të Punëve të Jashtme dhe bashkëpuntor i Ambasadës në kohën kur kjo u hap në Tiranë, ka shkruar një artikull mbi fillimet e Ambasadës Gjermane në Tiranë.

Korruption

Parandalimi i Korrupsionit

Direktiva për parandalimin e korrupsionit në administratën federale prej dates 30 korrik 2004 përcakton kornizën ligjore për parandalimin e korrupsionit në Ministrinë e Jashtme Federale dhe përfaqësitë jashtë vendit. Direktiva synon të ofrojë nëpërmjet rregullave të qarta një udhëzim mbi integritetin, qeverisjen e drejtë dhe transparente të administratës.

Ambasada

Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë

Rruga Skënderbej, Nr. 8
1001 - Tiranë, Shqipëri
Telefon: +355 (0) 4 2274 505
Telefax: +355 (0) 4 2232 050
E-mail: info[at]tira.diplo.de

Kontakt për çështjet e vizave:
Telefon: +355 (0) 4 2290 638
Hënë - Mërkurë - Premte: ora 9:00 deri 11:00
Martë - Enjte: ora 14:00 deri 16:00

Shërbimi i dëzhurnit

Notruf-Schild, (c) picture-alliance/chromorange

Me Ambasadën Gjermane në Tiranë mund të lidheni jashtë orarit zyrtar në rast urgjencash (psh. për humbjen e një pasaporte ose rastin e një aksidenti) me numrin e mëposhtëm: 00 355 68 202 9109 (në gjermanisht ose anglisht) dhe 00 355 68 202 3968 (në shqip). Pyetje që nuk janë urgjente, të tilla si aplikimet për vizë, nuk mund të përgjigjen nga shërbimi i dëzhurnit.

Galeri me fotogtafi nga „pushtimi“ i Ambasadës në korrik 1990

Kopshti dhe rezidenca më 08 korrik 1990: Numuroheshin 3199 refugjatë

Më 3 korrik të vitit 1990, një kamion me katër burra kaloi murin e ambasadës gjermane në Tiranë, ngjarje që shënoi fillimin e përpjekjeve të mijëra Shqiptarëve që përpiqeshin të futeshin në ambasada m...