Caktimi i takimit në Ambasadë

Në çështje vizash Ambasada nuk bashkëpunon as me agjencie udhëtimi, kancelari avokatie apo një operator tjetër komercial, dhe nuk u ofron atyre asnjë privilegj.
Rezervimi kryhet përmes VETË aplikuesit. Caktimi i ditës dhe orës së aplikimit është PA KOSTO. Aplikantët pa një takim do të refuzohen.
Të gjitha informacionet e nevojshme dhe formularin e aplikimit e gjeni në faqen e internetit të Ambasadës, gjithashtu PA KOSTO: Klikoni këtu

Ju lutem mbani parasysh:

Nëse në ditën e aplikimit numri i pasaportës (jo numri i letërnjoftimit ID) nuk përputhet me numrin e dhënë në sistemin e rezervimit të takimeve, ju nuk do të pranoheni në seksionin e vizave dhe do duhet të rezervoni një takim tjetër.

Paraqitja pa një takim të konfirmuar, rezervimet në kategorinë e gabuar si dhe aplikimet me mungesë dokumentacioni NUK do të pranohen. Në këto raste, aplikantët nuk do të pranohen në seksionin e vizave.

Nëse ju nuk mund të paraqiteni në një takim, ju lutemi ta anuloni atë në kohë në mënyrë që ti vihet në dispozicion aplikuesve të tjerë.

Punonjësit e Ambasadës nuk mund të rezervojnë takime për ju, ndaj lutemi të mos bëhen kërkesa të kësaj natyre.

Në link-et e mëposhtme mund të regjistroheni në mënyrë të pavarur në sistemin e caktimit të një takimi në Ambasadë, me qëllim aplikimin për:

 1. Viza për qëndrime afatgjata (më shumë se 90 ditë) për Kartën Blu / BE
  (Koha e paraqitjes: të hënave, të martave dhe të premteve nga ora 08.30 deri në orën 09.30 dhe të martave
  nga ora 14.00 deri në orën 15.00)
 2. Regjistrimi për aplikim për një vize me qëndrim afatgjatë (më shumë se 90 ditë) për punësim / Au-pair / kërkim të vendit të punës / formim profesional
  (Koha e paraqitjes: nga e hëna deri të premten nga ora 08.30 deri në orën 11.30)
 3. Viza për qëndrime afatgjata (më shumë se 90 ditë) për bashkim familjar
  (Koha e paraqitjes:
  nga e hëna deri të premten nga ora 08.30 deri në orën 11.00)
 4. Regjistrimi për aplikim për një vizë me qëndrim afatgjatë (më shumë se 90 ditë) për studentë / bursantë /nxënës / kurs gjuhe / shkencëtarë / Vit social vullnetar
  (Koha e paraqitjes: të martave, të enjteve dhe të premteve nga ora 08.30 deri në orën 15.30)
 5. Viza për qëndrime afatshkurtra (më pak se 90 ditë). Jo për shtetas shqiptarë!
  (Koha e paraqitjes: të enjteve, nga ora 13.30 deri në orën 14.30)

Në versionin gjermanisht këtu

Në versionin shqip këtu

Pas regjistrimit tuaj në sistem ju do të merrni automatikisht një konfirmim të takimit ose të regjistrimit tuaj përmes postës elektronike. Pas regjistrimet ju do të merrni brenda 3 javëve një konfirmim të caktimit të orarit. Takimi mund të jetë brenda 12 javësh. Ju lutemi të lexoni me kujdes informacionet në udhëzuesin e regjistrimit!

Jeni të lutur të sillni të printuar konfirmimin e takimit së bashku me të gjitha dokumentet e tjera të nevojshme ditën e paraqitjes suaj në Ambasadë. Ju mund të anuloni vetë takimet dhe t’i rezervoni rishtas ato, deri maksimalisht 24 orë përpara takimit. Takimet e rezervuara nuk mund të anulohen brenda ditës apo me efekt prapaveprues; në një rast të tillë takimi mund të anulohet vetëm nëpërmjet Ambasadës.