Rregullat për vizë

Ne duam t’Jua lehtësojmë sa më shumë të jetë e mundur udhëtimin Tuaj për në Gjermani – këtu do të gjeni të gjitha informacionet e rëndësishme rreth aplikimit për lëshimin e vizës si dhe mund të shkarkoni nga kompjuteri formularin e aplikimit si dokument pdf.

Visa

Udhëzime të përgjithshme rreth aplikimit për vizë

Që nga data 15.12.2010 për shtetasit e Shqipërisë dhe Bosnje-Hercegovinës hiqet detyrimi i pajisjes me vizë për qëndrime afatshkurtra sipas Nenit 1, Paragrafi 2 i rregullores së qëndrimit. Heqja e detyrimit të vizave vlen vetëm për mbajtësit e pashaportave biometrike.

Caktimi i takimit në Ambasadë

Këtu ju mund të regjistroheni në sistemin e lënies së takimeve të ambasadës për të aplikuar për vizë. Prenotimi më i afërt i një takimi është 12 javë para aplikimit.

Antragsformular Schengenvisum

Formularët e aplikimin për vizë

Këtu mund të gjeni formularët e aplikimit për vizë kombëtare (mbi 90 ditë) dhe vizë Shengen (për qëndrime afatshkurtra në Gjermani apo në hapësirën Shengen).

Blaues Informationsschild

Fletë informacioni

Këtu Ju do të gjeni fletëpalosje me informacione të ndryshme të ambasadës për procesin e pajisjes me vizë.

VIS - Visa Information System

Tarifa e vizës

Për shkak të një ndryshimi të ligjit, tarifa për lëshimin e një vize kombëtare (D-Visa) nga data 01.09.2017 do të kushtojë 75€. Tarifa për viza Shengen (C-Visa) mbetet e pandryshuar 60€. Deri më tani edhe përjashtimet nga pagesa e tarifës mbeten gjithashtu në fuqi dhe të pandryshuara. Të gjitha tarifat paguhen sikurse edhe më parë në LEK, sipas kursit aktual zyrtar të këmbimit.

VIS - Visa Information System

Sistemi informativ i vizave (VIS)

Duke filluar nga data 25 shtator 2014 përfaqësitë e Shteteve Shengen në vendet e Ballkanit Perëndimor për sistemin informativ të vizave (VIS) do të marrin të dhëna biometrike (shenja gishtash dhe fotografi) nga të gjithë aplikantët që kërkojnë viza shengen.

Bankkonto

Hapja e një llogarie bankare të bllokuar

Me një llogari bankare të bllokuar ju mund të vërtetoni mjete të mjaftueshme financiare në procesin e aplikimit për vizë.

Rregullat për vizë

VIS - Visa Information System

INFORMACION I RËNDËSISHËM PËR APLIKIMET PËR VIZË!

Një takim për aplikimin për vizë mund të bëhet VETËM përmes sistemit elektronik të caktimit të orareve në faqen e interntetit të Ambasadës Gjermane: Klikoni këtu

Informacione në lidhje me procedurat e vizave për arsye pune sipas nenit 26 pika 2 të Rregullores së Punësimit mund të gjeni këtu:

Udhëzime rreth procedurave të vizave me rastin e fillimit të një marrëdhënieje punësimi në Gjermani [pdf, 110.83k]

SQARIM!

Asnjë asistencë e re financiare për azilkërkuesit shqiptarë të refuzuar!

Ndryshe nga ç’raportojnë mediat shqiptare, azilkërkuesit me shtetësi shqiptare në Gjermani, të cilëve u është refuzuar kërkesa për azil, duke nisur nga data 1 dhjetor 2017 nuk mund të marrin në konsideratë asnjë mbështetje të mëtejshme financiare  apo asistencën financiare për kthim.

Gjermania e ka kategorizuar Shqipërinë si vend të sigurt të origjinës: kërkesat për azil nga shtetasit/et shqiptarë/e - sikurse edhe nga vende të tjera të Ballkanit Perëndimor - përpunohen me procedura të përshpejtuara dhe refuzohen praktikisht në çdo rast.  Azilkërkuesit e refuzuar duhet të kthehen në Shqipëri dhe mund të dënohen me ndalim hyrjeje në të gjithë hapësirën e vendeve Schengen për një periudhë, që  mund të zgjasë deri në pesë vjet, nëse ata nuk pranojnë të largohen me dëshirën e tyre por kthehen forcërisht në Shqipëri.

Lista e shteteve, të detyruara për tu pajisur me vizë kur hynë në Gjermani – një listë përmbledhëse

Kushtet dhe procedura

Informacione tё pёrgjithshme mbi procedurёn e vizave mund tё lexoni nё linkun e mёposhtёm:

Adresa, oraret e punës dhe mundësi kontakti në raste urgjence

CARTE

Ambasada ndodhet vetëm pak minuta nga qendra e qytetit. Hyrja në Rr. Skënderbej nga Rr. Kavajës ose Rr. e Durrësit, 1.4 km (17 min. në këmbë) nga qendra e qytetit ose Hotel Tirana International.