Ministri i Jashtëm Gabriel u shpreh sot (16.06) në Berlin mbi vdekjen e Helmut Kohl:

Helmut Kohl Zmadho fotografinë (© Bundesregierung/Konrad R. Müller) "Sapo jemi njohur me lajmin e trishtë të largimit nga jeta të ish-kancelarit Helmut Kohl. Ai ishte një burrë i madh shteti, një politikan i madh i Gjermanisë dhe mbi të gjitha një Evropian i madh, i cili ka bërë shumë jo vetëm për të sjellë bashkimin e Gjermanisë, por gjithashtu edhe për zgjerimin e Evropës. Kjo është trashëgimia e tij e madhe. Kështu do të mbetet ai në kujtesën tonë. Mendimet dhe ngushëllimet tona shkojnë sot për familjen dhe fëmijët e tij. Një personalitet vërtet i madh i Gjermanisë është larguar nga jeta."

Ministri i Jashtëm Gabriel u shpreh sot (16.06) në Berlin mbi vdekjen e Helmut Kohl:

Auswärtiges Amt Berlin